Menu
logo tjk main

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

grillowana poledwiczka z sosemk

Grillowana polędwiczka z sosem grillowym

 

Składniki:
- polędwiczka wieprzowa 2 średniej wielkości sztuki
- ocet balsamiczny 6 łyżek
- miód 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- sos sojowy 2 łyżki
- sos grillowy Tarsmak
- sól, pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:
Polędwiczki oczyścić z błonek, doprawić solą, pieprzem i odstawić. W miseczce wymieszać ocet balsamiczny z miodem, olejem i sosem sojowym. Powstałą marynatą wysmarować polędwiczki i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zgrillować na ruszcie z każdej strony ok. 8 minut. Podawać z sosem grillowym Tarsmak.

Smacznego!

Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Dodaj komentarz

UWAGA!
Bardzo prosimy o niezamieszczanie w treści komentarza wszelkiej formy reklamy (która jest traktowana wtedy jako darmowa) na naszym portalu tojakobieta.pl tj. - adres strony www, e-mail, telefon, wszelkie inne dane kontaktowe. W przypadku niezastosowania się do wyżej wymienionego komunikatu oraz działań mających na celu obejście naszej prośby, będziemy zmuszeni wyciągnąć konsekwencje prawne odnośnie zarzutu bezprawnego zamieszczania darmowej reklamy. Wszelka reklama na naszym portalu jest ODPŁATNA.


Kod antyspamowy
Odśwież