Menu
logo tjk main

Pulpety greckie w sosie pomidorowym

pulpety

Pulpety greckie w sosie pomidorowym

Składniki:
70 dkg mięsa mielonego,

ser fera,

jajko,

mąka,

bułka tarta,

koncentrat pomidorowy,

woda

 

Przygotowanie:

Robimy mięso jak na kotlety mielone, do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą odrobinę wody. Formujemy kuleczki, do środka których wkładamy serek feta i zaklejamy mięsem turlając pod dłoniach. Potem obtaczamy pulpety mąką i kładziemy do rondelka. Kiedy się podsmażą dolewamy tam koncentrat wymieszany z wodą, przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami,. Dusimy około pół godziny. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, surówką

 

Justyna Nosorowska, (39l.)

Dodaj komentarz

UWAGA!
Bardzo prosimy o niezamieszczanie w treści komentarza wszelkiej formy reklamy (która jest traktowana wtedy jako darmowa) na naszym portalu tojakobieta.pl tj. - adres strony www, e-mail, telefon, wszelkie inne dane kontaktowe. W przypadku niezastosowania się do wyżej wymienionego komunikatu oraz działań mających na celu obejście naszej prośby, będziemy zmuszeni wyciągnąć konsekwencje prawne odnośnie zarzutu bezprawnego zamieszczania darmowej reklamy. Wszelka reklama na naszym portalu jest ODPŁATNA.


Kod antyspamowy
Odśwież