Pulpety greckie w sosie pomidorowym
- Napisała Justyna Nosorowska, (39 l.)
- wielkość czcionki zmniejsz czcionkę powiększ czcionkę
Pulpety greckie w sosie pomidorowym
Składniki:
70 dkg mięsa mielonego,
ser fera,
jajko,
mąka,
bułka tarta,
koncentrat pomidorowy,
woda
Przygotowanie:
Robimy mięso jak na kotlety mielone, do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą odrobinę wody. Formujemy kuleczki, do środka których wkładamy serek feta i zaklejamy mięsem turlając pod dłoniach. Potem obtaczamy pulpety mąką i kładziemy do rondelka. Kiedy się podsmażą dolewamy tam koncentrat wymieszany z wodą, przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami,. Dusimy około pół godziny. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, surówką
Justyna Nosorowska, (39l.)