Menu
logo tjk main

Pulpety greckie w sosie pomidorowym

pulpety

Pulpety greckie w sosie pomidorowym

Składniki:
70 dkg mięsa mielonego,

ser fera,

jajko,

mąka,

bułka tarta,

koncentrat pomidorowy,

woda

 

Przygotowanie:

Robimy mięso jak na kotlety mielone, do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą odrobinę wody. Formujemy kuleczki, do środka których wkładamy serek feta i zaklejamy mięsem turlając pod dłoniach. Potem obtaczamy pulpety mąką i kładziemy do rondelka. Kiedy się podsmażą dolewamy tam koncentrat wymieszany z wodą, przyprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami,. Dusimy około pół godziny. Można podawać z ziemniakami, ryżem, kaszą, surówką

 

Justyna Nosorowska, (39l.)

Nie masz uprawnień do komentowania